Een jaar lang lenen voor de prijs van één spel!

Over ons

Stichting Speel-o-theek Hengelo is een vrijwilligersorganisatie die al ruim 35 jaar bestaat. We werken met een team van enthousiaste vrijwilligers. Samen willen we graag iedereen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van leuk, verantwoord en afwisselend speelgoed. Zonder dat je hier hoge kosten voor moet maken.

Een speel-o-theek leent speelgoed uit aan gezinnen. Ook peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen kunnen speelgoed lenen. Kinderen en hun begeleiders kunnen in Speel-o-theek Hengelo rondkijken, vragen stellen, speelgoed bekijken en op hun gemak hun keuze maken.

Er is speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar, maar veel gezelschapsspellen worden natuurlijk ook door volwassenen gespeeld.

Waarom zijn er speel-o-theken?

Voor kinderen is spelen de belangrijkste activiteit, want door spelen ontwikkelen kinderen zich. Ze leren voelen, proeven, kijken, luisteren, vasthouden, duwen en trekken. Door met anderen te spelen leren kinderen rekening te houden met elkaar, winnen en verliezen, samen iets te maken of te ondernemen. Kortom, met behulp van speelgoed leren kinderen de “grote mensenwereld” kennen.

De voordelen van een speel-o-theek

  • ondersteunt bij de ontwikkeling van taal en leren
  • duurzaam
  • goedkoop
  • variatie in het speelgoed
  • uitproberen voordat je het zelf aanschaft