Speel-o-theek beter in beeld

Toekomstplannen van de speel-o-theek overhandigd aan wethouder Lievers

Speel-o-theek Hengelo heeft een nieuwe eigentijdse uitstraling. De plannen die daarbij horen zijn door het bestuur gepresenteerd aan wethouder Lievers. En met een spetterende eindejaarsactie laat de speel-o-theek van zich horen. Om (groot)-ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd te helpen bij de keus van geschikt speelgoed, is een wervingsactie op touw gezet. Het motto daarbij is: “Een jaar lidmaatschap van de speel-o- theek, voor de prijs van één spel!”

De speel-o-theek Hengelo zorgt al ruim dertig jaar voor de uitleen van speelgoed. Dit doet ze met een enthousiast team vrijwilligers op drie locaties. De Toverbal aan de Onze Lieve Vrouwestraat, Harlekino in wijkcentrum Hengelose Es en de Dobbelsteen in ’t Berflo.
Toch zijn er nog steeds mensen die niet van het bestaan van deze prachtige voorziening weten. En die groep mensen wil de speel-o-theek graag wel bereiken. In nauwe samenwerking met LOES worden jonge ouders van peuters bezocht. Ze kunnen praten en vragen over de spanning die de Sinterklaas en kerst tijd bezorgen. Er is informatie over geschikt speelgoed voor peuters. In de Bibliotheek zal de speel-o-theek de komende tijd zichtbaar zijn. Voor mensen die gebruik maken van de voedselbank en de wet werk en bijstand is een kortingskaart voor de speel-o-theek beschikbaar. De vrijwilligers van de speel-o-theek willen graag dat het prachtige speelgoed waarover ze beschikken zoveel mogelijk bij de leden thuis komt. Want spelstimulering is juist in deze tijd heel belangrijk. Steeds vaker kijken kinderen tv of zijn ze bezig met ipad of de computer. Samen met anderen spelen en meer bewegen tijdens het spelen kan prima door daarnaast ook ander speelgoed aan te bieden. De speel-o-theek Hengelo kan daarin voorzien. Grote voordeel van speelgoed lenen is dat, als kinderen zijn uitgekeken op een bepaald spel, er gewoon iets nieuws voor in de plaats geleend kan worden. Duurzaam en voordelig, helemaal van deze tijd. Kijk op de website www.speelotheekhengelo.nl naar de openingstijden en kom gewoon een keer langs. We heten u van harte welkom op één van onze locaties.

 

  • speelgoedschijf-232px
    De speelgoedschijf geeft een indicatie bij welk ontwikkelingsgebied het speelgoed van de speel-o-theek is in te delen.

Speel-o-theek Hengelo (2021)
MENU