Aanpassingen Corona regels

Net als in de rest van Nederland hebben we na overleg met de GGD ook weer wat aanpassingen gemaakt in de Corona regels voor de speel-o-theek.

Bij deze de belangrijkste punten. Graag dit even goed doorlezen voor jullie naar de speel-o-theek komen.

 • Bij de ingang staat geen gastvrouw meer, maar alleen een tafel met instructies/regels en desinfectie.
 • Per lid mag er nog steeds maximaal 1 volwassene naar binnen. Kinderen mogen vanaf nu mee, maar alleen als ze vast zitten in een buggy/kinderwagen.
 • We werken voorlopig nog even alleen op afspraak, maar dit gaat veranderen.
  Op maandag, woensdag en vrijdag mag men vanaf 4 september zonder afspraak komen.
  Op donderdagen mag men pas vanaf 17 september zonder afspraak komen.
  Als we niet meer op afspraak werken, dan mogen er maximaal 5 leden tegelijk naar binnen. Instructies hiervoor zullen bij de ingang staan vermeld.
 • De quarantaine regels worden aangepast: Alleen babyspeelgoed laten we nog minimaal 1 dag staan voor we het terugzetten in de speel-o-theek. Overig speelgoed hoeft niet meer in quarantaine. Wel zullen we nu extra streng zijn bij de inname: Speelgoed moet echt schoon worden ingeleverd. Zo niet, dan moet u het weer mee naar huis nemen en een week later alsnog schoongemaakt inleveren.
 • Mocht er een keer een besmetting zijn bij leden/vrijwilligers die in de speel-o-theek zijn geweest, dan moeten we een lijst paraat hebben met wie er op welke dag zijn geweest. We hebben hiervoor Corona registratie formulieren in de uitleen liggen. Onze vrijwilligers zullen hiervoor uw naam en lidmaatschapsnummer moeten noteren als u langs komt.

Verder natuurlijk nog steeds de belangrijkste regels:

Kom niet als u of een gezinslid Corona-achtige klachten hebt (ook in geval van twijfel thuis blijven!) en hou altijd 1,5m afstand van elkaar. Misschien dat u zelf niet zo bang bent voor Corona, maar hou rekening met mensen die zorg dragen voor zeer kwetsbare medemensen of zelf extra kwetsbaar zijn!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Speel-o-theek Hengelo

 • speelgoedschijf-232px
  De speelgoedschijf geeft een indicatie bij welk ontwikkelingsgebied het speelgoed van de speel-o-theek is in te delen.

Speel-o-theek Hengelo (2021)
MENU